Resuming podcast

23 de Gener de 2025 a les 17:22

Bones previsions per a la temporada de calçots a Torredembarra

Compartir

El pagès Dani Rovira explica que les condicions climatològiques han afavorit la collita

La temporada de calçots es preveu excel·lent tant en termes de quantitat com de qualitat. El pagès de Torredembarra Daniel Rovira, guanyador en vuit ocasions del concurs de cultivadors de calçots de Valls, espera arribar a la producció 150.000 calçots.

Rovira destaca que les condicions climatològiques dels darrers mesos han ajudat a fer que la temporada de calçots s’avanci. El pagès torrenc destaca que la millor època de l’any per gaudir d’aquest producte són els mesos de febrer i març, però enguany al desembre ja tenia algunes cebes amb una qualitat excel·lent.

La producció de l’Horta Torrenca, s’inclou en la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, un segell de qualitat que enguany celebra el seu 30è aniversari. Inclou productes de quatre comarques tarragonines: l’Alt i el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. Rovira destaca la tasca de recerca que s’ha anat fent durant aquests anys des de la IGP per aconseguir uns calçots de major qualitat.

El pagès torrenc també destaca l’exigència a l’hora de seleccionar les cebes que tenen el segell de la IGP de Valls. Apunta que aquestes han de tenir unes característiques molt concretes pel que fa a la llargada o el gruix.

L’explotació agrícola de l’Horta Torrenca ha estat la protagonista aquest dijous d’una visita guiada que ha inclòs també la visita al celler modernista de Nulles. Es tracta d’un acte que forma part del programa ‘Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’ i que inclou una dotzena d’actes vinculats a la calçotada que se celebraran fins al mes d’abril.