29 de Novembre de 2023 a les 20:40
El restaurant Disfrutar, en què un dels socis fundadors és Oriol Castro, ha consolidat el seu ascens a l'Olimp gastronòmic i ha aconseguit la tercera estrella Michelin. L'anunci es va fer ahir al vespre en la gala celebrada a l'Auditori del Fòrum de Barcelona.
Oriol Castro té estrets vincles amb la Torre i ha col·laborat en diverses mostres gastronòmiques, com les del bull. Va formar part de l'equip de Ferran Adrià al Bulli i quan aquest mític restaurant va tancar, es va aliar amb alguns dels seus companys de feina per emprendre el seu propi camí.
Així va néixer el restaurant Disfrutar de Barcelona, que comparteix amb Mateu Casañas i el vila-secà Eduard Xatruch. El seu és un negoci jove, però el seu prestigi s'ha consolidat en pocs anys i ara ha aconseguit la tercera estrella Michelin.
Tot just fa cinc mesos, l'establiment va ser escollit com el segon millor restaurant del món pel rànquing 'The World's 50 best'.
La demarcació de Tarragona manté les distincions que tenia. Hi ha sis restaurants del territori amb una estrella Michelin cadascun, algunes d'elles consolidades des de fa molts anys.
Són el Rincón de Diego i Can Bosch de Cambrils, el Deliranto de Salou, Quatre Molins de Cornudella i l'Antic Molí i les Moles, tots dos a Ulldecona.