Resuming podcast

5 novembre de 2025 a les 18:03

El panettone de xocolata de Cal Jan torna a ser el millor d'Espanya

Compartir

El premi s'ha lliurat aquest dimarts a Barcelona

La pastisseria Cal Jan ha revalidat el títol de millor panettone artesà d’Espanya. L’establiment torrenc s’ha imposat en la categoria de xocolata, que ja havia guanyat fa quatre anys, el 2021. En la modalitat de fruita el premi se l’ha endut Oriol Carrió, de Barcelona. 

 El premi es va lliurar ahir dimarts en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. El concurs l’organitza l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona i en aquesta edició s’hi havien presentat 80 candidats, 40 en cada categoria. 

En el jurat, format per reconeguts pastissers, hi havia també els guanyadors de l’any passat. En la valoració s’han tingut en compte múltiples factors, com el gust, l’olor, la consistència de la molla, el glacejat i la forma. 

Amb aquest nou guardó, Cal Jan consolida un dels seus productes estrella: el panettone de xocolata, que el 2021 ja havia estat premiat com a millor d’Espanya en el mateix certamen. A més, fa dos anys va quedar semifinalista en el campionat del món celebrat a Milà. 

Els panettones, però, no són l’únic producte de Cal Jan que aconsegueix premis. Aquest hivern van rebre el premi al millor croissant gourmet al primer Croissant Fest celebrat a Tarragona. 

A més, la pastisseria, fundada el 2012 pels germans Aguilera, ha estat distingida quatre anys consecutius amb la Fava de Cacau, com a millor pastisseria del Camp de Tarragona.