10 de Setembre de 2025 a les 17:02
El Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Daurada realitzarà un nou showcooking a Torredembarra. Es farà la setmana vinent, concretament el dimarts 16 de setembre a les 11 del matí. L’escenari serà a la plaça de la Vila.
Aquesta serà la segona sessió del projecte Gastromòbil que arriba a la Torre. L’anterior es va fer a l’agost i encara en quedarà una tercera.
Aquesta iniciativa, promoguda pel GALP, pretén posar en valor la qualitat i versatilitat dels productes pesquers de proximitat i de temporada.
Aquesta demostració culinària l’oferirà Anna Bozzano, que és biòloga marina i divulgadora d’El Peix al Plat. Elaborarà en directe dues receptes, que els assistents podran degustar al final de la sessió. A més, també farà una explicació sobre les espècies de peix de temporada i el seu valor nutricional.
Aquest showcooking s’emmarca en un cicle que està recorrent els quatre municipis que integren el GALP Costa Daurada, que són els quatre que encara tenen port pesquer: Torredembarra, Calafell, Tarragona i Cambrils.
La gastronomia marinera és un dels eixos que també promouen des de l’entitat Scientific Angler. En col·laboració amb el Port de Torredembarra també tenen previstes diferents sessions per a posar en valor els productes locals i la tradició culinària vinculada al mar. Frederic Valls és cofundador de Scientific Angler.
Scientific Angler promou projectes internacionals de sensibilització i ciència ciutadana. A Torredembarra tenen en marxa les línies de ‘Mar i fogons’, ‘Plastic fishing’ i ‘Fishing together’.