Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Acaben les obres de la primera fase del teatre-auditori
13/12/2016

La inauguraciˇ es farÓ quan s'acabi d'arreglar la vorera de l'entrada

L'Ajuntament ha signat aquest dilluns l'acte de recepció de l'obra, que ha realitzat l'empresa Artifex i que ha permès habilitar una sala de petit format al vestíbul de l'edifici, inacabat i abandonat de feia sis anys.

La regidora d'Urbanisme, Clara Solivellas, diu que les obres ja han acabat oficialment i que només queden per resoldre alguns detalls menors, que l'empresa enllestirà aquesta mateixa setmana.

La regidora diu que se sent alliberada d'haver pogut completar aquest projecte enquistat de fa tant de temps. Es mostra molt satisfeta del resultat i afirma que ha quedat espectacular.

Tot i que les obres ja han acabat, encara no s'ha fixat la data d'inauguració. Abans s'han d'acabar de condicionar les voreres de l'entrada del teatre.

La sala que s'hi ha habilitat al vestíbul té capacitat per a un centenar d'espectadors i s'ha dissenyat atenent els suggeriments de les entitats culturals del poble.

La regidora d'Urbanisme diu que no es tracta d'un teatre convencional, sinó d'un espai modern i polivalent.

El futur de la resta de l'edifici encara és incert. A finals de l'anterior mandat, el govern de transició va dissenyar un pla per acabar el teatre per fases.

Ara bé, la regidora d'Urbanisme creu que el projecte haurà d'esperar, perquè l'Ajuntament no té capacitat econòmica per fer-hi front. Recorda que el teatre, amb 500 places, es va dissenyar en un moment de vaques grasses.

La regidora d'Urbanisme també ha comentat que l'Ajuntament encara no té informació sobre els 124 mil euros per al teatre que la Generalitat ha pressupostat per l'any que ve. Confia que els en donaran detalls en una reunió que tenen previst per principis d'any.

Una història de vuit anys

La construcció del teatre, que realitzava l'empresa Transcornejo, es va iniciar el 2008, però es va interrompre al cap de dos anys, ja durant el govern de Daniel Masagué.

El motiu va ser els múltiples endarreriments i desviacions en el preu inicial. Així doncs, el 2010 l'edifici va quedar abandonat i es va iniciar un ràpid procés de degradació de l'espai, agreujat pels actes vandàlics.

L'Ajuntament havia rebut una subvenció de 700 mil euros de la Generalitat per fer aquesta obra. A finals del passat mandat, ja amb el govern de transició, el govern català va reclamar el retorn d'aquests diners si no s'acabaven les obres. Va ser llavors quan es va dissenyar un projecte per acabar les instal·lacions per fases.

La primera, que és la que ara ha acabat, consistia en habilitat una sala de petit format al vestíbul. D'aquesta manera, el teatre podrà començar a funcionar, encara que d'una manera més modesta que el que contemplava el projecte inicial, amb capacitat per a 500 espectadors.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
iCat FM
I desprÚs
Informatiu d'Ona la Torre (R)


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft