Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Surt a la venda avui la biografia de Pere Romeu escrita per Josep Bargallˇ
01/09/2016

El llibre es titula Les 7 vides de Pere Romeu: Indians, modernistes i sportsmen

La biografia de Pere Romeu escrita per Josep Bargalló surt a la venda aquest dijous. El llibre es titula Les 7 vides de Pere Romeu: Indians, modernistes i sportsmen. És el resultat d'anys de recerca sobre la vida i obra d'aquest torrenc, considerat un dels noms claus del modernisme català.

Romeu va ser el fundador dels Quatre Gats i durant tota la seva vida va tenir una estretíssima relació d'amistat amb el pintor Ramon Casas, del qual enguany se celebra els 150 anys del naixement.

La recerca de Bargalló, precisament ha servit per posar al descobert, molts detalls dels vincles de Casas amb Torredembarra. Era fill i nét d'indians de la Torre i de petit hi estiuejava. Va ser precisament aquí on es va fer amic amb Romeu. En el llibre Bargalló defensa la tesi que Torredembarra i els seus indians van tenir un pes cabdal en el desenvolupament del modernisme.

El llibre de Josep Bargalló també trenca mites i tòpics sobre la figura de Romeu. El fundador dels Quatre Gats havia passat a la història com un bohemi, penjat, sense ofici ni benefici, que va morir gairebé en la indigència. La realitat, però, era ben diferent. Romeu era molt ric, en morir vivia i tenia una botiga de cotxes al Passeig de Gràcia i quan es va casar, ho va fer amb tota la pompa, a la catedral de Barcelona.

El llibre Les 7 vides de Pere Romeu l'ha publicat l'editorial Acontravent. La presentació d'aquesta recerca de Josep Bargalló s'emmarca en la celebració de l'Any Casas.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Esports en Xarxa
I desprÚs
NotÝcies en Xarxa


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft