Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Gabriel Comes i Jordi Su˝Ú recuperen la mem˛ria de l'ofici de boter amb un llibre
07/07/2017

L'obra es presenta aquest diumenge al migdia

Gabriel Comas i Jordi Suñé signen el llibre "L'Ofici del boter a Torredembarra" que es presentarà aquest diumenge al migdia. Es tracta d'un treball a mig camí entre l'antropologia i la recerca històrica, que pretén recuperar la memòria d'aquest ofici, avui desaparegut, però que va tenir molt de pes a Torredembarra.

Aquesta obra arrenca d'una entrevista en profunditat de Gabriel Comas al darrer boter que quedava en actiu a la vila: Agustí Mercadé. El seu testimoni va servir de base per a un article que es va publicar dins del Recull de Treballs del Centre d'Estudis Sinibald de Mas.

També va ser l'embrió d'una recerca molt més àmplia, que ha culminat amb l'edició del llibre que es presenta diumenge.

Gabriel Comas explica que han fet un treball a mig camí entre l'antropologia i la història. El llibre aprofundeix en tots els àmbits de l'ofici de boter, des de la manera de treballar a les eines i materials que utilitzaven.

Coincidint amb la presentació del llibre aquest diumenge també s'inaugurarà l'exposició 'La memòria dels boters'. Comas destaca el valor de la mostra perquè recull totes les eines bàsiques en el procés de fabricació de les botes i, a més, pertanyen a boters de Torredembarra.

La presentació del llibre i l'exposició serà aquest diumenge al migdia al pati del Castell.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
iCat FM
I desprÚs
Informatiu d'Ona la Torre (R)


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft