Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Torredembarra commemorarÓ les Jornades Europees de Patrimoni amb un reconeixement a persones i entitats
12/10/2018

El programa Tastets dĺHist˛ria dĺOna la Torre tambÚ rebrÓ una distinciˇ

Torredembarra commemorarà les Jornades Europees de Patrimoni amb un reconeixement a persones i entitats que destaquen per la preservació i difusió del patrimoni local.

L’acte es farà aquest diumenge a les 12 del migdia al Pati del Castell.

En total es distingiran una vintena de persones. Entre aquestes hi ha totes les que van fer aportacions per a l’exposició d’ornegis i estris de pescadors qd’aquest estiu a Cal Bofill. A banda d’aquestes donacions, també n’hi ha hagut d’estris de boter, d’impremta i de gravats que també seran distingides.

En l’àmbit artístic hi haurà un reconeixement al col·lectiu GROP que ha cedit l’obra mural que decora la Sala del Mar. També es distingirà Mercè Alonso per la donació de material xilogràfic de gran valor.

La tinent d’alcalde de Cultura, Núria Batet, destaca que amb aquest acte es vol donar visibilitat a totes aquelles persones que han fet aportacions per a la preservació del patrimoni local.

En l’acte de diumenge també hi haurà un reconeixement per a aquelles persones i entitats que treballen en la divulgació històrica.. A proposta del Centre d’Estudis Siniblad de Mas, es distingirà l’històriador Lluís Català que ha realitzat molts treballs sobre la història del municipi i el Baix Gaià. Actualment està fent un estudi sobre el seu passat industrial.

A més, es reconeixerà la tasca de Joaquin Nolla i Jordi Salvat en el programa Tastets d’Història d’Ona la Torre i David Morlà, que ha comissariat l’exposició històrica dels castells.

D’altra banda, la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Torredembarra es complementarà amb una visita guiada al Castell, que es farà aquest divendres a les 19h. La visita, que és gratuïta, es farà en català. Les places són gratuïtes i cal inscriure’s prèviament. Es pot fer a través del web www.turismetorredembarra.cat.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
NotÝcies en Xarxa
I desprÚs
La Casa de la Vila


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft