Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Primera ediciˇ de les Jornades de paisatge hist˛ric del Baix GaiÓ
13/07/2018

Comencen aquest dissabte a Altafulla i seguiran el 21 a Torredembarra

La primera edició de les Jornades de paisatge històric del Baix Gaià s’inicia aquest dissabte amb la celebració de la primera sessió a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla. Aquesta iniciativa té l’objectiu de posar en valor el patrimoni de Baix Gaià. Dissabte vinent, dia 21, tindrà lloc la segona sessió que, en aquest cas, es farà a la sala Lluís d’Icart de Torredembarra.  

La regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, assegura que cal valorar aquest paissatge del Baix Gaià per la seva riquesa i perquè també representa un actiu turístic important.

En aquestes jornades, hi prendran part especialistes acadèmics i agents locals i associacions de la subcomarca del Baix Gaià que donaran a conèixer el patrimoni d’aquest territori i les diferents realitats dels municipis de costa i interior que el formen. L’entrada és lliure i la voluntat és crear sensibilitat envers el patrimoni cultural, turístic i social del territori


Segons Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels Jocs Mediterranis i coordinadora de les jornades, l’objectiu és crear sensibilitat envers el patrimoni cultural, turístic i social del Baix Gaià.

Montse Castellarnau, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, obrirà la jornada a la sala de plens d’Altafulla a les 10h, i tot seguit intervindrà Pere Sala i Martí, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i Josep Maria Palet Martínez, investigador i sotsdirector de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

 

A les 11:30h, prendrà la paraula el professor associat de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Burjachs, investigador també de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), un organisme adscrit a l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). La jornada la clourà Joan Anton Ventura, responsable de Institut d’Estudis Penedesencs.

La jornada de demà es complementarà amb una passejada etnogràfica per Altafulla i una visita guiada al Museu Etnogràfic d’Altafulla, a càrrec de Salvador Gatell.

Les jornades estan organitzades pels ajuntaments d’Altafulla i Torredembarra i la Fundació Tarragona 2018 amb la col·laboració de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssic, l’IPHES, la URV, l’Observatori del Paisatge de Catalunya i l’Institut d’Estudis Penedesencs. Per sensibilitzar-se amb la marca Baix Gaià, els organitzadors han buscat la implicació de PimeComerç i la Taula de Comerç del Baix Gaià.


Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Espai PolÝtic (R)
I desprÚs
NotÝcies en Xarxa


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft